- Komerční sdělení -living
Středa, 29 května, 2024
- Komerční sdělení -living

Chloubou panelákového bytu se po rekonstrukci stala prosluněná koupelna

spot_img

Základem rekonstrukce bylo zvětšení vnitřního prostoru bytu odstraněním nenosných panelů, které umožnilo větší propojení jednotlivých místností. Chloubou bytu je koupelna s oknem, ze které se dostává světlo i do tmavé síně. Interiéru dominují barvy neutrálních tónů.

Zadání investora

zvětšení prostor, zrušení dělících nenosných panelů
větší propojení obývacího pokoje s kuchyní
koupelna s oknem
samostatné WC
skladovací prostor
zvětšení a prosvětlení stísněné síně
Velikost interiéru

Plocha 91m2, dispozice 4+1

Velká dlouhá béžová kuchyně s poličkami namísto skříněk
Byt je prosvětlený a změna dispozice jej zvětšila. Zdroj: TRIGLYPH

Zvláštní okolnosti a specifika stavby

Odstranění nenosných panelů

vzhledem k vysokým světlým výškám celoplošné podhledy s vedením elektroinstalací bez sekání, spuštění kabelů přístěnky kolem oken, zapuštěné pojezdy závěsů a záclon v nikách podhledů
zdravotnětechnické instalace v koupelně vedené ve vyvýšené podlaze, ve snížené části integrovaná pračka a sušička
Použité materiály

Stropy – SDK podhledy s vestavěnými svítidly

Podlahy – vinyl

Truhlářské výrobky (skříně, kuchyně…) – lamino

Koupelna – keramický obklad a voděodolné nátěry omítky

Mramorová hnědá koupelna s úložným prostorem pro pračku
Praktická a prosluněná koupelna má také úložný prostor pro pračku a sušičku. Zdroj: TRIGLYPH

Inovativní postupy a zvláštnosti z pohledu autora

V panelových domech výjimečná prosluněná koupelna beze změny počtu obytných místností v bytě.
Průsvitné (neprůhledné) dveře do koupelny prosluní tmavou předsíň.
Napínaný podsvícený podhled v předsíni.
Průchozí oboustranné skříně umožňující skladovací prostor i vstup do vedlejší místnosti.
Skrytá skříňka na boty v boku vestavěné skříně v ložnici přístupná z předsíně.
Vzhledem k vysokým světlým výškám celoplošné podhledy s vedením elektroinstalací bez sekání. Spuštění kabelů přístěnky kolem oken.
Zapuštěné podjezdy závěsů a záclon v nikách podhledů.
Autor interiéru: TRIGLYPH architektonická kancelář s.r.o.

His wife shows him helping while the man is posting photos in their newly moved house Administor Note :All the photos in the frame were taken by me

Pohled z chodby do obývacího pokoje
Základem rekonstrukce bylo zvětšení vnitřního prostoru bytu.

V rámci soutěže Interiér roku jsou každoročně oceňovány výjimečné soukromé i veřejné interiéry navržené českými a slovenskými architekty (doma i v zahraničí), a to v sedmi kategoriích.

- Reklama -spot_img
spot_img

Redakce doporučuje

Články autora